Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Tijdgeesten

1 juni 2019 - 2 juni 2019

€12,50

‘De wereld is te klein voor muren.’

Speeldata:                               
Zaterdag 1 juni     14.30 en 20.00 uur 
Zondag 2 juni       14.30 uur                               
Vrijdag 7 juni        20.00 uur

Tijdgeesten is een mozaïekvertelling tegen de achtergrond van gebeurtenissen tijdens de 2e Wereldoorlog en wat daarna kwam. Het zijn de verhalen van acht mensen die verstrikt zijn geraakt in de wereldgeschiedenis en de tijd. Het publiek wordt meegenomen in een tocht dwars door beelden en herinneringen, waar de tijd stil staat en echo’s van verleden, heden en fantasie naast elkaar komen te staan. Een oorlogskind, kind van een Duitse man en een Nederlandse vrouw, dat zijn vader begraaft en wiens  leven in het teken staat van het loyaliteitsconflict tussen beide ouders. ‘De Val van de Muur’ en het kleine levenslijntje van een meisje van zeven jaar dat opgroeide in een gezin in Potsdam. Verhalen die de littekens laten zien die de 2e Wereldoorlog heeft achtergelaten in levens en in onze samenleving. Bijna vijfenzeventig jaar geleden werd het vrede, maar lang niet voor iedereen!

De voorstelling bestaat uit drie delen waaronder een BISondere wandeling over de oude Soldatenwal, nu de Dalemwal  geheten. Vroeger marcheerden hier soldaten om te gaan oefenen op de schietbanen. Nu is het een wandelpad langs de stadswallen en korenmolen De Hoop. Onderweg worden monologen gespeeld; onder andere bij de prachtige Dalempoort uit 1597, de enige stadspoort die nog over is van de oorspronkelijk 4 stadspoorten.     

Rolstoeltoegankelijk!  Speciale wensen, vragen of hulp nodig? Geeft u dat alstublieft bij het reserveren aan en/of stuur een mailtje naar info@theatergroepbisonder.nl 

We ontvangen u graag vanaf een half uur voor aanvang op de locatie: “De Bunker”, Vijfde Uitgang 3-5 Gorinchem

Regie:        Stephan W. Zeedijk 
Teksten:     Gijsje Kooter, Jannemieke Caspers e.a. 
Techniek:   Olaf Paulisse 
Productie:   Helen Taylor Parkins

Spelers:  
Cinthia Brands    
Corine de Bruijn 
Anne van der Burgh 
Arris Hijkoop 
Martin Oosterom 
Loes Slagboom 
Amy van Tilborg 
Ed van der Velde 
Atie van Weelden

Gegevens

Begin:
1 juni 2019
Einde:
2 juni 2019
Kosten:
€12,50
Website:
www.theatergroepbisonder.nl